Hjem
UK

Opdaterede forecasts hver dag

Hver dag opdateres forecasts for havcirkulationen i hele Baffinbugten og i hele Nordsø-Østersøområdet. Forecasten bliver drevet af vejrudsigter samt kendskabet til andre forhold omkring forecastområdet, bla. afstrømning og påvirkning fra tilstødende havområder. Forecastene er under løbende udvikling hvor de simulerede felter bliver optimeret i forhold til observationer. For Baffinbugten er modelsimuleringer også vist i forhold til den forventede vandstand fra tidevandstabeller, og der ses en fin overensstemmelse op langs hele Vestgrønland, svarende til en god beskrivelse af de overordnede strømforhold. Klik på billederne for valg af omåde og klik derefter på den ønskede parameter i tabellerne nedenfor.


Forecast af Baffinbugten

Forecasten er vist for hele Baffinbugten og for enkelte områder langs Grønlands vestkyst. Vælg parameter i tabellen for at se forecasten for de kommende 7 dage. Forecasten åbner i et nyt vindue.

Område Temperatur Vandstand Havis SST-grad Tidevand Bølger
Baffinbugten SST SSH Havis SST-grad - Bølger
Nuuk SST SSH - - Tide -
Sisimiut SST SSH - - Tide -
Disco Bay SST SSH - - Tide -
Upernavik SST SSH - - Tide -


Forecast af Nordsøen og Østersøen

Forecasten er vist for hele Nordsø-Østersøområdet og også for udvalgte områder. Vælg parameter i tabellen for at se forecasten for de kommende 3 dage. Forecasten åbner i et nyt vindue.

Område Temperatur Vandstand Havis SST-grad Tidevand Bølger
Nordsø-Østersø SST SSH Havis SST-grad - Bølger
Nordsøen SST SSH - SST-grad - Bølger
Østersøen SST SSH Havis SST-grad - Bølger
Danske stræder SST SSH - - - Bølger
Finske bugt SST SSH - - - -

Teknisk beskrivelse af forecasts

Som en del af igangværende udviklingsprojekter uploades der daglige forecasts af strøm, temperatur og andre parametre. Forecasten er baseret på prognoser fra meteorologiske vejrmodeller, og der benyttes blandt andet felter af atmosfærisk overfladetemperatur, vind, skydække samt havisdække baseret på satellitdata. Vejrudsigterne baseres på data fra NOAA og Deutcher Wetterdienst.

Havmodellen er baseret på Coherens-modelsystemet som er en open-source havmodel som er udviklet af europæiske forskningsinstitutioner og som er forvaltet fra OD Nature i Belgien. Modelsystemet bygger på avancerede numeriske metoder til beregning af transport og blanding i havet.

Bølgemodellen er baseret på SWAN-modelsystemet som er en open-source bølgemodel udviklet ved Delft University of Technology. Bølgemodellerne for hvert område er indlejret i en grovere model der dækker en stor del af Nordatlanten og som leverer randbetingelserne på de åbne rande.

Forecastene er baseret på modelsimuleringer som foretages dagligt på vores computerklynger, baseret på openMPI og openMP, og alle felter er opdateret omkring middag (ECT). De enkelte forecasts kan vælges i tabellerne ovenfor.

Kontakt os

Addresse

ClimateLab

Symbion science park

Fruebjergvej 3, box 98

2100 København Ø